Registration for Saga University Program for Academic Exchange (SPACE)

2008-09 SPACE program

Saga University Program for Academic Exchange (SPACE) program is a short-term program designed for international students.Students can take not only Japanese language courses and field work on Japanese Affairs, but also specialized courses, which are taught in English, and independent study.

Eligibility

Applicants to the SPACE program must satisfy the following requirements:

  1. Applicants must be full-time undergraduate students at 3rd – 6th semester
  2. English proficiency which is indicated by TOEFL-ITP  Score > 530
  3. Basic skill on Japanese language
  4. Minimum GPA (IPK) of 3,25

Period of Study

The duration of study in the program is one year or until the middle of August at the earliest. Admission is in October. The program divides the year into two semester which is Fall Semester (October 1st to march 31st) and Spring Semester (April 1st to September 30th)

Tuition Fees and Living Cost

Accepted applicant are exempted from tuition fees. The living cost and the travel allowance is covered by JASSO scholarship program. Please note that not all of students accepted in SPACE program will get JASSO Scholarship.

Registration

If you are interested in to join the SPACE Program 2010-2011 please register your name at Office of International Affairs before 11 November 2009. Please note that you just need to register your name, any documents and registration form will be collected later.



«
»


23 Responses to “Registration for Saga University Program for Academic Exchange (SPACE)”

  1. Rosa says:

    saya sangat berminat, sayang dari keempat syarat eligibility, saya sudah tidak memenuhi syarat no.1 karena saya semester 7, benar2 sudah tidak boleh ikut apply ya bu?

  2. Sayang saya tidak memenuhi syarat nomor 1, sudah semester 7. kalau ada program yang bisa untuk semester 7 atau beasiswa S2 tolong segera post, saya butuh banget

  3. student scholarships…

    I gotta look into this!…

  4. inna says:

    i’m late….hukz…it’s already my 7th semester…any other programs???? for master degree actually….

  5. Ajeng Pramono says:

    saya SPACE tahun 2008-2009
    program yang WAH! One of the best year of my life so far!

  6. paripari says:

    harus bisa bahasa jepang yah?

    • Office of International Affairs says:

      tidak harus bisa bahsa jepang saat mendaftar. Tetapi harus berkomitmen untuk belajar bahasa Jepang karena didalam program SPACE sendiri memang terdapat program pelatihan bahasa Jepang.

  7. saya says:

    saya udah masukin nama bu, trus gimana? ko ngga diberitahu untuk kelanjutannya nih?

    • Office of International Affairs says:

      kelanjutan program akan diinformasikan akhir bulan. Formulir juga mulai dapat diambil akhir bulan

  8. Andrea says:

    Halo.. Saya baru melihat programnya hari ini, jadi belum sempat mendaftar di KUI. Apakah saya masih bisa mengikuti SPACE program? Terimakasih.

  9. pram says:

    saya mahasiswa di universitas d jakarta, saya baru saja mengetahui program ini, apakah saya masih eligible karena saya sudah terlamabat mendaftar, thanks

  10. Gita.. says:

    sama seperti temen2 yang lain ,, apa mahasiswa semester 7 bisa apply juga???mohon balasannya .. trimakasih :)

  11. Azhar says:

    Assalamu ‘alaikum Wr. Wb.
    Saya ingin tanya, kalau belum mendaftarkan nama apakah masih bisa mengikuti program?

  12. Achmad Fauzi says:

    klo sekarang masih bisa daftar ga Pa/Bu??

  13. eka elvira says:

    sy sdh mendaftar, sy dr universitas hasanuddin mks..
    tetapi sampai sekarang blm ada info selanjutnya

  14. candra says:

    nie sampai kapan pendaftaranya???

    tlong infonya yang laen….

  15. Beni says:

    Pengumuman yang lulus SPACE 2010-2011 sdh ada blum? sy pengen tahu sapa aja yg lulus n dr universita mn aja. tlg info nya ya…
    thanks a lot.

  16. gita says:

    pengumuman yang lulus SPACE 2010-2011 sudaha da belum ya bu? terimakasih atas informasinya

  17. Devi says:

    Bu, saya dr program diploma skarang smester 5. Kalau ingin brangkat tahun 2011 masih bisa? Lalu, pendaftaran di tahun 2010 tanggal brapa sampai brapa bu?

Leave a Reply

Current month ye@r day *



Visitation
 
Scholarship
 
News & Events